Cerca nel blog

martedì 7 maggio 2013

Gongu ka rene

Gjithandej bertitet per autotarizem, ne parti te vogla apo te medha. "Halli" eshte i njejte: ata qe mbeten jashte listave akuzojne Kryetaret perkates. Une mendoj se fajin e ka sistemi, jo kryetaret qe shfrytezojne sistemin. Cdonjeri prej nesh e ka brenda vetes njeshin e forte. Sa kohe, qe gjen hapesire ky njesh ngre kryet. E shohim kete jo vetem tek partite tradicionale por edhe tek partite e reja, pra tek ato qe jane shkeputur pikerisht per mungesen e oksigjenit demokratik nga partite meme. sapo u je[et rasti edhe kryetret e tyre, te zgjedhur rishtas shfaqen po aq autoritarist e po aq prepotent. Raste te  tilla nje  here ne kater vjete sigurisht, qe perbejne kulme. Por te dashur miq; majtas dhe djathtas te drejten e kishit deri ne momentin qe projekt-ligji zgjedhor u vendos ne tavolinat tuaja. Mbasi ai u be ligj fuqia nuk eshte me  e juaja por e tij (ligjit). Ligjet sa jane ne fuqi zbatohen. Nese ndokush mendoi se nuk do i vinte radha populli e ka barsaleten perkatese. E njejta gje vlen edhe per statutet respektive te partive. Nese doni ndryshim perpiquni ta beni kete per zgjedhjet e ardheshme, kthejani pushtetin qytetarit apo anetarit te partise. Sa per tani pranoni produktin e sistemit (produktin tuaj ne fakt). V.O: me kete nuk synoj tu heq ndokujt te drejten e kritikes apo te zgjedhjeve alternative, por thjesht dua  te ve ne dukje qe ne  kohen e duhur duhen  ushtruar pergjegjesite e duhura. Gongu ka rene te gjithe ne start. Ky status eshte pa adresim, por thjesht i inicuar nga komentet e mbremjes ne  mediat e ndryshme televizive.

Nessun commento: