Cerca nel blog

giovedì 29 agosto 2013

Cultural economy, inovation and creativity

Nga profesor Alexander Carnera, Copemhagen business school
Vlore me 06.11.2012.
Nje qasje e re e profesor Carneres ne konceptimine ekonomise, ne rrugen ehumanizimit te saj. Nje rruge ku duhet te ecim edhe ne. Drejt modelit  nordik duhet te orientohen te gjitha ekonomite. Ky eshte sugjerimi qe bejne  ekonomistet me ne ze sot ne bote (bazuar ne nje artikull te The ekonomist). Sigurisht edhe ne s'kemi perse humbasim ne labirinthe pa fund
.http://www.youtube.com/watch?v=N_AsUvDvlkk&feature=youtu.be

venerdì 9 agosto 2013

Kam lexuar librin "Trazuar " te autorit Ergys Allushi

Sapo mbarova se lexuari librin e gazetarit vlonjate Ergys Alushi "Trazuar". E cmoj kete si nje kontribut me vlere jo vetem lokale (per shkak te trajtimit te problematikave te Vlores) por me vlere kombetare. Analizat, faktet, kujtesa deshmojne per sensin dhe vleren e lirise, te meshiruara tek autori dhe te prezantuara ne vepren e tij. Nje perpjekje per te ushtruar te drejten per lirine e informacionit. Ne linje te pergjitheshme autori aludon per mundesin e qytetareve, per pasoje te gazetareve dhe te mediave, per te manifestuar mendimin e tyre pa kondicionime, manipulime dhe censure. Nga faktet qe prezantohen ne liber, te cilat te gjithe i dime, por jo te gjithe kemi guximin ti themi me ze te larte del qarte qe tek ne ka nje anomali deri me sot te pazgjidhur, ka nje deficit lirie, te cilen kurajoz si Ergysi e kapercejne.Disa nga editorialet e prezantuara ne liber sipas meje kane vlere kulturore dhe historike. Nisur  nga ku fakt mendoj se eshte e domsodoshme te kapercehen perpjekjet per klientelizem apo kapercimi i konfliktit te interesit . Ergysi e ben kete. Duhet ta bejne edhe te tjeret. Nevojitet te ristabilizohen rregullat dhe parimet e demokracise, trasparences, pluralizmit dhe lirise se medias. Nevojitet nje ligj i ri, por mbi te gjitha nevojitet integritet dhe profesionalizem. Suksese Ergys!