Cerca nel blog

domenica 3 giugno 2012

Cfare eshte puna?

Pyetja eshte e thjeshte.. Pergjigjia me pak e thjeshte. Eshte per kete shkak qe e hapa kete rubrike per diskutim ne faqen time, duke kerkuar te fillojme ti japim nje pergjigje kesaj pyetjeje, sigurisht jo nepermjete komenteve te mia por nepermjete interpretimeve tuaja, gje qe do te na ndihmoj te reflektojme, kuptojme dhe rizbulojme sensin dhe vleren e PUNES! Duke kuptuar sesnin e punes do te dime tu japim pergjigje me te sakte interpretimeve mbi punesimin dhe papunesine, lojes me shifrat e tyre etj. Po e konkretizoj diskutimin me nje vidio interpretim te prof Gianni Vattimo

2 commenti:

Luiza Hoxhaj ha detto...

Po e ndihmoj pak diskutimin: Njihet tashme nga te gjithe analizimi i tregut si nje entitet i vetem i perbere nga prodhues, punetore dhe konsumatore. Ne se hyjme ne detaje te rolit qe keto subjekte te ndryshme luajne ne tregun e lire na nevojitet te percaktojme se cfare duhet te kuptojme me pune. Ne kete sens do te kuptojem se ajo nuk eshte as nje e drejte dhe as nje nevoje, por frut I mediacionit midis nevojes natyrore per mbijetese, kapacitetit individual te seicilit prej nesh si dhe kerkeses se tregut per te. Ne kete menyre nga pikeveshtrimi i shkembimit ne tregun e lire ajo mund te shihet si cdo profukt tjeter qe shkembehet ne te. Pra si cdo produkt ajo mund te jete e kufizuar ne kohe dhe hapesire, ka nje kosto dhe zoterohet nga poseduesi i saj pra cdo nga individ i cili eshte pronari i vetem i trupit te vet.

Luiza Hoxhaj ha detto...

Sa veshtire te diskutojme per tema konkrete, te cilat ne nje fare menyre do te na ndihmojne te kuptojme nje realitet te caktuar qe po e jetojme sot