Cerca nel blog

mercoledì 12 febbraio 2014

Reforma territoriale

Me cudit absurditeti i cilesimit si nje reforme me qellime elektorale i refromes territoriale. Nese kjo refrome ka mbetur e pearelizuar deri me tani, kjo ka ndodhur vetem per aresye elektorale. Per te u punua fort ne 2002-2003 dhe nuk u finalizua per pengesa te parsyeshem me qellime ngushtesisht elektorale. Nese ka dy reforma qe vetem per efekte territoriale nuk mund te  quhen ato jane: refroma  territoriale dhe ajo e pensioneve. Te ndermarresh reforma te tilla do kurajo dhe vizion. Qeverite e mira duhet ti tejkalojne "rrisqet' elektorale ne vendimarrjet e tyre. Per kete gje  qeveria duhet pergezuar. Kjo reforme duhet finalizuar me patjeter, sepse eshte ne te mire te zhvillimitte vendit si dhe te rritjes se eficences se pushteti vendor si dhe  cilesise se sherbimit te ofruar prej tyre. Ka shuem rendesi qe diskutimi te fokusohet tek cilesia e  kesaj reforme, tek rritja reale e autonomise vendore sesa thjesht tek gjeografia e njesive te reja. Po ashtu ka rendesi edhe  futja e koncepteve te reja territoriale.