Cerca nel blog

sabato 9 marzo 2013

Natyra duhet respektuar

Lajmi i sotem, per izolimin e 36 familjeve , ne lagjen  "Uji i FTohte" atje ku une jam rritur, me trishton shume, pro edh me indinjon njekohesisht. Indinjata ime shkon se pari  ndaj ndjeshmerise se ulet qe kemi ne si qytetare ndaj njohjes dhe respektimit te ligjeve te natyres, ndaj punes se paket qe bejne struktura te caktuara per te rrenjosur kete dije e kete ndjeshmeri ndaj ketyre ligjeve, indinjata shkon edhe ndaj atyre starukturave qe nuk kujdesen te frenojne ne kohe parandalimin e ketyre fenomeneve, thjesht duke respektuar ligjin e duke bere detyren. Natyra ne mos  shpejt vone 'hakmeret" ne menyrene  saj. Ne kete beteje natyre njeri te dyja palet dalin te humbura: Natyra per demet qe peson cdo dite, shpesh t eparikuperueshme, qyteti qe po humbet aromen e luleve te limonit e te protokalleve, te cilat ne nje fare menyre jane bere pjese e identitet te qytetit tone, dhe banoret per humbjen apo cenimin e investimti te tyre.  Tashme ajo qe mbetet eshte solidariteti dhe ndihma per te shpetuar te shpetueshmen. Po rmbi t ejgitha nevojitet rritjae pergjegjeshmerise per te mos lejuar, qe kjo t endodhe me edhe en te ardhmen

Nessun commento: