Cerca nel blog

martedì 3 aprile 2012

Sepse keshtu ishte e drejte

Vidio me e djekur ne bote: "Invisible children". Pervec qellimit per ta shperndare kete vidio, sic kerkohet prej publikuesve te saj e bera edhe per nje aresye tjeter, teper te thjeshte, por shume te vlefeshme. Mbas 8 vjete perpjekjesh shoqeria civile, nje mase e stermadhe popullore, e cila per shkak te ndjeshmerise se larte dhe te mundesimit, qe krijojne rrjetet sociale u rrit si ortek, beri te mundur qe Presidenti Obama, jashte natyres se politikes se jashteme amreikane, e cila vihet ne levizje vetem kur  vihet ne rrezik siguria e shtetasve amerikane apo financat e saj pranoi te dergonte trupa ne Uganda.Ne argumentimin e ketij vendimi, sipas kesaj vidioje, Obama thote: Vendosa sepse ishte e drejte: e kerkoi populli amerikan. Duke hequr nje paralele do te thosha; Ne ketu ne Shqiperi kemi nje kauze ne dore: 60 Mije qytetare shqiptare. mbasi perfaqesuesit e shoqerise civile kane konsumuar forma te tjera te demokracise, kane kerkuar abrogimin e disa neneve te ligjit mbi menaxhimin e plehrave, neprmjete nje referendumi popullor. A do marrin nen kete fryme ata nje pergjigje  te drejte, sepse keshtu eshte e drejte. Populli per ceshtje te rendesihme duhet te  vendose ne menyre te drejteprdrejte. A do te kemi referednum?
http://www.invisiblechildren.com/http://www.invisiblechildren.com/

2 commenti:

Luiza Hoxhaj ha detto...

Pra nje kauze boterore, asaj te shkeputjes se femijeve nga thonjte e krimit, le t'i bashkangjisim nje kauze tonen, nje kauze shqiptare: Ta bejme Shqiperine tone nje vend me te mire per brezat e sotem dhe te ardhshem. Sepse keshtu eshte e drejte

Petrit MUhametaj ha detto...

"Une mendoj qe populli eshte sovran dhe i perket atij te vendose ne menyre plebishitare me te vetmin mjet qe ka ne dore me ane te referendumit,asnje ska te drejte ta pengoje ne ushtrimin e kesaj te drejte.Institucionet e ngarkuara nga ligji duhet vetem ta legjitimojne kete te drejte dhe te mos shkaktojne polemika se keshtu luajne rolin e tyre kushtetues dhe respektojne demokracine dhe te drejten e vendosjes nga populli sovran.Shqiperia vendi yne nuk ka infrastukture te mjaftueshme per te perpunuar plehrat e vendit dhe jo ato te botes,"