Cerca nel blog

lunedì 30 luglio 2012

Per nje kulture sportive


"E rendesishme eshte pjesmarrja jo fitorja". Kjo shprehje e Piere Coubertin ishte leitmotive i fjales pershendetese te presidentit te komitetit Olimpik nderkombetar, por e  prekur ne sensin e kundert te saj edhe nga Presidenti i Komitetit Olimpik britanik. C'mund te themi per shpresat e thyera te dy olimpisteve tona: Majlinda Kelmendi dhe Romela Begaj. Une psh do te thosha: Endrra juaj vazhdon.Jeni te reja dhe do te keni mundesi te tjera. Me pune mund tia dilni. Bejini sa me interesante sportet tuaja si peshengritja, mundja, noti, vrapimi etj. Sa me interesante per te rinjte dhe femijet tane.  Kurse si komb kemi shume nevoje ta percjellim drejt mesazhin e ketyre lojrave olimpike. Ta bejme sportin masive, duke filluar nga shkollat, per nje jete me te shendeteshme. Jane te paimagjinueshme ne vere qytete bregdetare pa zadra, sic ndodh tek ne. Vetem tek diferenca e kesaj kulture sportive mund ta gjej spiegimin e faktit, qe Mali i Zi me nje popullsi rreth 680.000 banore perfaqesohej me nje numer sportistesh disa fish me te madh se sa ekipi yne teper modest. Mundesite jane per me shume.

Nessun commento: