Cerca nel blog

venerdì 27 luglio 2012

A mund te kete zhvillim te vertete pa reforma politike?


12 commenti:

Pullumb Kaciqi ha detto...

....joooo e pamundur..

Bledi cela ha detto...

Pershendetje zonja Luiza. Kur te ndodhin keto reforma dhe kur ti respektojne te paret keta politikane, qe kemi. Kur te cojne rruget dhe energjine ne cdo cep edhe ne fshatin me te humbur qe kemi, atehere do te themi se do te hyjme ne rrugen e zhvillimit.

Klement velo ha detto...

"Une mendoj se nje shtet duhet te beje reforma te vazhdueshme dora-dores kur shikohet qe normat ekzistuese pengojne zhvillimin e vendit apo funksionimin e pushteteve dhe te hallkave te lidhura me ate. Sidoqofte mund te bejme te gjitha reformat dhe ligjet qe duam e qe duhen, por ne qofte se nuk ekziston interesi dhe vullneti i mire politik (i partve politike) ata nuk do te funksionojne kurre. Vullneti i partive, natyrisht eshte i lidhur me kulturen dhe shkallen e demokracise se arritur, si pasoje edhe te pavarsise se pushteteve nga njeri-tjetri dhe sidomos nga partite politike! Per momentin shoh ne plan te pare keto te fundit te behen pengese per zhvillimin!"

Murat Huli ha detto...

"REFORMAT JANE TE DEMOSDOSHME,ATO I JAPIN FRYMEMARRJE SHOQERISE.MENDOJ SE ESHTE I DEMOSDOSHEM NJE LIGJ KU ASNJE DEPUTET,PRESIDENT,KRYETAR QEVERIE,BASHKIE E KOMUNE NUK DUHET TE KANDIDOJE KUR KA PLOTESUAR 8 VJET."

Luiza Hoxhaj ha detto...

faleminderit Bled, Murat dhe Pullumb per komentet Tuaja, Sesicili sipas menyres se tij indirekte apo si Bledi apo te drejteperdrejte si Pullumbi dhe Murati keni mbeshtetur qe reformat politike jane domosdoshmeri. Ndaj te njejtin mendim me ju. Pa reforma Politike nuk mund te kete zhvillim. Kjo domosdoshmeri eshte universale pra edhe per vendin tone, i cili po demostron se nuk ka vullnetine duhur per ti ndermarre drejte ato.

Petrit MUhametaj ha detto...

"Nuk e di mikja ime e nderuar Liza,ke konsideron reforma politike,por une mendoj qe reformat i bejne njerezit e rinj qe angazhohen ne politike dhe ndryshojne gjerat. Politika eshte nje sfide dhe si e tille duhet te pranoje rotacionin ne cdo moment.Ne politiken shqiptare,jane te njejtit politikane qe riciklohen dhe jane ezauruar,nuk kane idera,jane shterp.Ne zgjedhjet lokale,per kryetar komunash dhe bashkish ka njerez qe kandidojne per here te trete dhe te kater.Sipas meje ne ligjin mbi organizimin dhe fuksionimin e pushtetit lokal,duhet te percaktohet mandati i cdo te zgjedhuri,ku cdo kandidat,mund te konkuroj dy here dhe jo me shume.Testi sipas meje duhet te jete puna dhe aktiviteti dhe koha.Mbas mbarimit te dy mandateve kandidati nuk ka te drejte te konkuroje dhe keshtu i krijohet mudesia njeriut te ri te konkuroje dhe te vere ne jete idete e ti.Elektorati do jete ai qe do e vleresoje duke mos pare ndonjehere edhe perkatesine partiake.Reformimi ndodh edhe brenda cdo partie politike,ku ne statutin e cdo partie politike te percaktohet rotacioni politik.Vetem keshtu mund te flasim per reforma politike dhe jo te bejme propogande duke e kthyer kete norme te demokracise ne bumerang.Besoj qe do kem mirekuptimin tuaj."

Luiza Hoxhaj ha detto...

Pershendetje Petrit flm per komentin. Sigurisht reformat i bejne njerezit. Ne kete rast ata njerez qe jane mandatuar per ta bere nje gje te tille. Ndaj me ty te njejtin opinion per sa buron nga komenti yt se se pari ka nje nevoje emergjente te reformohet vet sistemi yne politik si dhe vet klasa drejtuese. Ne kemi nje nevoje emrgjente per nje demokraci funksionale, e cila mundesen rotacionin normal qe ju permendni. Ne fakt refromat politike, nuk jane vet sistemi, por jane produkti qe nxjerr ky sistem politik. Sigurisht qe jo vetem. Ne se sistemi eshte i ploget, i semure apo jo funksional kemi mekanizma te tjere sic jane opinioni publik dhe shoqeria civile te cilat kur shohin se mungon vullneti per te bere reformat politike apo kur ky vullnet eshte i vaket duhet te bej presionin e duhur qe ato te kryhen. Sigurisht ky eshte nje proces i ndervarur dhe si i tille do kohen e vet qe te arrij persosjen por ama nuk duhet te ngec. Ne se ecet ne drejtimin e duhur cdo dite produkti eshte gjithnje e me i mire dhe ecja sigurisht behet ne kahjen e zhvillimit. Nderkohe dihet qe shume reforma jane standarte dhe mjafton vullneti pozitiv per ti kryer. Me kete doja te thoja qe jo gjitheshka duhet te lihet ne renie te lire.

Leonard Ambija ha detto...

Po do te mjaftonte qe seicili te kerkonte vetveten

Luiza Hoxhaj ha detto...

Po pikerisht kjo eshte ne esence Leonard

Luiza Zanaj ha detto...

"pyetja Liz eshte e drejte, kuptohet qe duhen bere reformat politike qe te çojne ne zhvillimin e vendit....por varet se kush dhe si behen keto reforma. Pervoja tek ne nuk eshte shume e kendshme..."

Luiza Hoxhaj ha detto...

Pikerisht fakti qe pervoja jone nuk eshte e kendeshme e vendos me ne fokus kete domosdoshmeri Liz

Anonimo ha detto...

Ti e ke gjet?