Cerca nel blog

giovedì 8 marzo 2012

E ardhmja e ekonomise? Grate

Per The Economist rritja e punes femerore ka superuar ate te Kines. Dubini (Bocconi) e Thorne (ambascatore Usa) diskutojne duke u nisur nga PBB dhe nga puna shtepiake.
Per te filluar te rritet ekonomia boterore eshte e domosdoshme te ndryshojne raportet midis burrave dhe grave. Bere ne menyre, qe te jene te pandryshueshem ne familje, ne shoqerimin e femijeve ne shkolle si dhe ne shpluhurosjen e mobilieve.
Tani mund te duket nje paradoks kjo lidhje midis punes shtepiake dhe shtimit te PBB, por eshte pikerisht nga lidhjet me personale qe niset basti (cmontimi) i nje ekonomie qe mund te ringrihet mbas plageve te medha te provokuara nga kriza qe ka goditur vendet me te zhvilluara.

Nessun commento: