Cerca nel blog

mercoledì 8 febbraio 2012

Romanet reflektojne me mire gjendjen e re

Sic shpesh ndodh romanet reflektojne me mire gjendjen e re. Romani komik i shkrimtarit rus te emigruar Gary Shteyngart, “Historia e dashurise se vertete dhe shume te trishtuar”, ilustron mire ate, qe ne mund te presim. I pershtatur ne te ardhmen e ardheshme, historia zhvillohet ne nje skenar apokaliptik, qe i sheh SHBA mbi greminen e shkaterrimit financiar dhe te diktatures monopartiake, te perfshire ne te njeqinden dhe te padobishmen aventure ushtarake me jashte-kete here ne Venezuele. Punet brenda shoqerise zhvillohen nga emigrante te specializuar, Universiteti Ivy League adapton emra te pjeses aziatike per te mbijetuar, ekonomia varet direkt nga Banka Qendrore kineze dhe “dollaret amerikane te ankoruar ndaj jenit” perbejne valuten e perbashket si aset te sigurte.

Nessun commento: